MENIU

Petrolul s-a scumpit la peste 42 dolari/baril, pe o piaţă dominată de temeri

Preţul petrolului a depăşit astăzi 42 dolari/baril, după ce scăzuse cu 2% în şedinţa din timpul nopţii, în contextul adâncirii temerilor privind situaţia economică din Statele Unite, după o scădere masivă a cererii.

Jucătorii de pe piaţă urmăresc rapoartele departamentului american al muncii privind rata şomajului din sectoarele non-agricole, care urmează să fie relevate vineri, ce vor arăta, cel mai probabil, o creştere a numărului şomerilor.

Petrolul tranzacţionat pe piaţa din Statele Unite, cu livrare în februarie, s-a scumpit cu 72 cenţi, la 42,42 dolari/baril, după ce se ieftinise cu 2,2%, la 41,70 dolari/baril, în timpul nopţii.

Miercuri, petrolul se ieftinise cu 12%, marcând cea mai abruptă scădere procentuală într-o şedinţă, din ultimii şapte ani.

Ţiţeiul Brent s-a scumpit cu 63 cenţi, la 45,30 dolari/baril.

Rapoartele Departamentului Muncii, publicate joi, au arătat că numărul americanilor care au înaintat cereri pentru ajutor de şomaj a scăzut săptămâna trecută până la cel mai mic nivel de la jumătatea lunii octombrie, însă numărul celor care primesc ajutoare a crescut la un nivel maxim al ultimilor 26 de ani.
Mai multe articole despre:
petrol preţ scumpire baril