MENIU

Petre Mihai Băcanu: Învăţăturile B&B Ştie-Tot

Foto: România Liberă

Cuplul Băsescu&Boc pune ordine în justiţia penală mondială. Parcă n-ar fi fost un summit mondial, ci şedinţa de bilanţ cu "activul" Ministerului Public. Cei doi înalţi demnitari s-au adresat parcă numai procurorilor români, şi nu celor din 112 ţări. Mult mai aplicată a fost intervenţia doamnei Codruţa Kovesi.

Preşedintele a vorbit în stilul celor mai depline banalităţi despre "misiunea procurorului", "rolul procurorului", ce "implică funcţia de procuror". "ştiu cât de dificila este munca procurorilor" – a grăit, savant, preşedintele. Chiar nu stiau procurorii-sefi ai lumii ca reprezinta principala autoritate responsabilă de punerea în aplicare a legii şi ca misiunea lor în societate este esenţială? Le-a vorbit chiar şi despre formarea profesională. Este o împietate să le vorbeşti procurorilor lumii despre aşa ceva. şi le mai şi spui că faci "observaţii politice".


Emil Boc l-a copiat şi el pe preşedinte: "apare necesară…", "sfatul meu este…". De unde ştie Boc ca în 112 ţări există tentaţia utilizării telefonului? "ştiu ce presiuni există" – a mai adăugat. Chiar şi cumul de presiuni. De unde ştie Boc că în chiar toate cele 112 ţări există tentaţia politicianului de a utiliza telefonul? Cum s-o fi uitat Boc în ochii procurorilor-şefi ai Pământului şi să le spună pe şleau: "Sfatul meu este de a nu răspunde la apelurile politice"?

 

Citeşte mai mult în România Liberă

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu procurori Emil Boc politician