MENIU

Peste trei sferturi dintre românii care au votat la referendum vor parlament unicameral

Românii vor să fie reprezentanţi de mai puţini oameni în parlament

Exit-poll-urile CURS şi CSOP-IRES indică faptul că în jur de 75% dintre votanţi s-au exprimat pentru parlament unicameral, iar peste 80% vor reducerea numărului de parlamentari.

În proporţie covârşitoare românii au optat pentru reducerea numărului de parlamentari. Mai mult de trei sferturi dintre cei care au mers la vot pentru referendum au optat pentru parlament unicameral.

Astfel, potrivit exit-poll-ului CSOP şi IRES, 82% din cei care au votat au optat pentru reducerea numărului de parlamentari la 300, iar 74% au votat \"Da\", pentru un parlament unicameral.

Exit-poll-ul CURS indică faptul că 87,43% din cei care au votat la referendum au optat pentru reducerea numărului de parlamentari, iar 77,4% au votat \"Da\", pentru un parlament unicameral. Ambele sondaje sunt exprimate pe baza prezenţei la vot de până la ora 19.

Până la ora respectivă, prezenţa la vot pentru referendum a fost de 46,84% la nivel naţional, în mediul rural fiind un grad mai mare de participare, de 50,57%, în timp ce în mediul urban s-au prezentat la urne 44,13% dintre alegători. Pentru validarea referendumului, este nevoie de o prezenţă la vot de peste 50%.