MENIU

Peste patru kilograme de heroină au fost descoperite la Vama Nădlac

Foto: NewsIn

Peste patru kilograme de heroină, ascunse într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria, au fost descoperite, sâmbătă, de poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad.

Heroina a fost descoperită când s-au prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţenii bulgari Emil T., de 26 ani, şi Myumyun M., de 25 ani, aflaţi într-un autoturism marca Volkswagen. Conform primelor cercetări, drogurile urmau să ajungă pe piaţa din Europa de Vest.

"În baza unei analize de risc efectuată de poliţiştii de frontieră s-a descoperit în interiorul autoturismului, ascunse sub preşul din faţa scaunului din dreapta, opt pachete, învelite în bandă adezivă, de culoare maro, ce conţineau 4,140 kilograme de substanţă de culoare maronie, suspectă. În urma testării preliminare cu aparatura din dotare, substanţa a reacţionat ca fiind heroină. Aceasta urmează să fie trimisă la un laborator specializat spre expertizare“, a declarat agentul Mihaela Leş, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Arad. Cei doi cetăţeni bulgari sunt cercetaţi pentru trafic de droguri de mare risc, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă o pedeapsă cu închisoarea între 15 – 25 de ani.

Tot sâmbătă, poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, din judeţul Arad, au descoperit, 542 de fire de plante, suspecte de a fi cannabis, abandonate într-un tren internaţional care circula pe ruta Viena-Bucureşti. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad, agent Mihaela Leş, a precizat că plantele au fost descoperite în trei genţi abandonate într-un compartiment

"În timpul controlului de frontieră efectuat în trenul internaţional Dacia, care circula pe relaţia Viena-Bucureşti, au fost descoperite trei genţi abandonate într-un compartiment în care se afla şi un cetăţean maghiar. În cele trei genţi, poliţiştii de frontieră au descoperit 542 fire de plante (răsaduri), suspecte a fi de cannabis. În timpul audierilor, cetăţeanul maghiar a declarat că nu ştie cum au ajuns cele trei genţi în compartimentul în care se afla“, a declarat agent Mihaela Leş.

Poliţiştii de frontieră arădeni au trimis plantele pentru a fi expertizate la un laborator specializat. Cercetările în acest caz sunt continuate pentru a se stabili provenienţa şi proprietarul mărfii. Trenul internaţional 347-2 Dacia, care circulă pe ruta Viena - Bucureşti Nord, a fost oprit, sâmbătă, de Poliţia de Frontieră, în staţia CFR Curtici, pentru un control care a durat mai bine de două ore. 

Mai multe articole despre:
captură droguri heroină Vama Nădlac