MENIU

Peste jumătate dintre candidaţii la titularizare din Harghita au trecut examenul

Foto:calificativ.ro

Peste jumătate dintre candidaţii la titularizare din judeţul Harghita au luat note peste 7, după rezolvarea contestaţiilor, având şansa să obţină un post titularizabil.

Din cele 927 de persoane înscrişi la concursul de titularizare s-au prezentat la examen 748 de candidaţi, dintre care 384 au primit nota de peste 7, având astfel şansa să obţină un post titularizabil. La examenul de titularizare, 250 de persoane au obţinut note între 5 şi 7 iar 114 candidaţi au primit note sub 5. În urma afişării rezultatelor au fost depuse 101 contestaţii, iar în cazul a 31 de persoane nota a fost modificată.

Concurenţa cea mai mare a avut loc pentru posturile de educatoare în limba maghiară: din 149 de persoane înscrise, 101 au obţinut notă de peste 7. De asemenea, pentru catedra de limba şi literatura română s-au înscris 64 de persoane pentru 44 de posturi libere, dintre care 40 au obţinut notă peste 7. În ce priveşte catedrele de educaţie fizică, pentru 7 posturi au concurat 53 de persoane, dintre care 19 au obţinut notă peste 7.

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Harghita, Anda Elena Ianoşi, a declarat lcă deşi peste jumătate dintre candidaţi au obţinut nota de peste 7, nu este pe deplin mulţumită, având în vedere că au existat note de 2 şi 3, ceea ce i se pare inadmisibil, atât în cazul acelor persoane care au experienţă în domeniu cât şi în cazul celor care sunt absolvenţi proaspeţi ai unor facultăţi.

"Nu pot să afirm că sunt mulţumită de rezultate, datorită faptului că au existat şi note de 2 şi 3. Seriozitatea a fost reflectată de note", a spus inspectorul general. Potrivit sursei citate, cele două candidate care au terminat la Centrul Universitar ID Miercurea Ciuc, care funcţionează ilegal, nu au apărut cu media afişată, însă datorită notelor obţinute vor avea şansa să obţină, la toamnă, un post de suplinitor necalificat.

Mai multe articole despre:
examen candidat titularizare note Hargita