MENIU

Peste 70 de hectare de vegetaţie uscată au ars în Prahova

Foto: RTV

Pompierii prahoveni au intervenit la opt incendii în care au fost distruse peste 70 de hectare. Focul a afectat terenuri agricole, plantaţii de vie şi păşuni şi au fost generate, în principal, de arderea nesupravegheată a vegetaţiei uscate, gunoaielor şi a altor resturi combustibile.

Cele mai afectate de aceste incendii au fost comunele Ceptura, Apostolache şi Chiojdeanca. Şi la Măneciu, Boldeşti-Scăieni şi Plopu subunităţile operative ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova au intervenit la stingerea a peste două hectare de incendii a căror cauză a fost focul deschis.

"Arderea resturilor vegetale este interzisă - amintesc pompierii prahoveni - cu excepţia cazurilor când acest lucru este absolut necesar. În această situaţie însă operaţiunea se va executa cu luarea tuturor măsurilor de preîntâmpinare a transformării arderilor în incendii", se arată într-un comunicat al ISU Prahova.

Astfel, focul trebuie supravegheat permanent, iar cenuşa rezultată în urma arderii va fi stinsă complet şi acoperită cu pământ sau nisip, preferabil în gropi special amenajate.
Mai multe articole despre:
incendiu Prahova gunoi vegetaţie