MENIU

Peste 6000 de oameni din Gheorgheni, judeţul Harghita, nu au căldură

Sunt orăşeni în acte, locuiesc în municipiu, dar trăiesc mai rău ca la ţară. Peste 6.000 de oameni din municipiul Gheorgheni tremură în propriile case. Sau, în cel mai bun caz se încălzesc la sobele improvizate în apartamente. În Gheorgheni există reţea de centrale termice, dar livrarea gazului a fost sistată din cauza datoriilor.

În Gheorgheni, temperaturile ajuns la limita îngheţului încă din octombrie.

"Acum s-au apucat de refacerea totală a sistemului de termoficare şi de aceea nu avem apă caldă şi încălzire. Oamenii şi-au făcut sobe în apartamente, toată vara şi-au procurat lemne de foc şi aşa se încălzesc. Cine nu are sobă, face cald cu reşouri, calorifere electrice, cum pot", a afirmat un locuitor al municipiului Gheorghieni.

Furnizorul de gaz – o firmă din Ungaria, a sistat livrarea către consumatori din cauza unei datorii de 2,6 milioane de lei. Autorităţile au primit o parte din sumă de la Guvern.

"Am primit un milion de lei care nu sunt de ajuns să plătim toată suma datorată către furnizorul de gaz. Am reeşalonat de mai multe ori şi acum am ajuns în situaţia de a nu mai putea face acest lucru. Dacă plătim primim, dacă nu plătim nu primim", a declarat Mazey Janos, primar Gheorghieni.

"Suntem în curs de încheiere a unui alt contract. De îndată ce contractul este semnat conform legilor din România reluăm furnizarea gazului în 24 de ore", a precizat Kele Janos, director executiv firmă furnizoare de gaz.

În decembrie şi ianuarie, temperaturile coboară la Gheorgheni şi până la aproape minus 30 de grade celsius.
Mai multe articole despre:
căldură gaze bani contracte agent termic Gheorgheni