MENIU

Peste 60.000 de pui de focă au fost măcelăriţi anul acesta în Canada

Puii de focă sunt măcelăriţi pentru blana lor

Pescarii canadieni au ucis peste 60.000 de pui de focă de Groenlanda în 2009. Dar mulţi dintre vânători au stat acasă anul acesta, din cauza interzicerii importului de produse din focă de către Uniunea Europeană. Aceasta este cea mai bună veste pentru foci din ultimii 20 de ani.

Deşi vânătorii din Insulele Magdalen din Quebec au ucis peste 19.000 de pui de focă în doar trei zile, atingând cota din prima fază a vânătorii, a doua fază nu a mai funcţionat la fel de bine.

Măcelarii de foci din Newfoundland şi Labrador, care sunt pescari în restul anului, au fost opriţi de vremea foarte rea dar şi de preţul extrem de mic oferit pentru blana de focă. Acesta este rezultatul direct al eforturilor UE de a interzice importul produselor din focă.

Interzicerea importurilor a dus la cel mai mic număr de foci omorâte din 1994.

Puii de focă sunt măcelăriţi cu bâte de lemn, dar la orele dimineţii, între 5 şi 9, pentru a \"nu supăra turiştii\" care vin în zonă abia după ora 10.

Focile adulte sunt împuşcate în acelaşi interval orar, pentru ca turiştii să nu audă zgomotul şi să nu privească cum se scruge sângele animalelor pe zăpada albă.

Uniunea Europeană a interzis anul aceste importul produselor din focă, însă măsura va fi aplicată în totalitate abia în 2010.