MENIU

Peste 54.000 de angajaţi MAI vor asigura paza şi ordinea la alegeri

foto: NewsIN

Pregătirile pentru alegerile europarlamentare au intrat pe ultima sută de metri. Sacii cu buletine de vot au fost repartizaţi deja în mare parte a ţării. Pentru a preîntâmpina evenimente neplăcute a fost pregătit cel mai mare dispozitiv de pază care a fost folosit vreodată la alegeri: peste 54.000 de poliţişti şi jandarmi.

Preşedinţii secţiilor de votare au ridicat vineri materialele electorale de la prefecturi. La prefectura Ilfov care are în subordine 40 de primării, lucrurile au mers ca unse.

"Împărţirea buletinelor de vor trebuia să se desfăşoare între orele 7 şi 15. La-m împărţit astfel încât să nu se creeze aglomeraţie, şi iată că e ora 1 fără un sfert şi mai avem doar nouă localităţi", a spus Ion Şerban, subprefect Ilfov.

Pe lângă sacii cu buletine de vot, preşedinţii secţiilor răspund şi de un telefon mobil, cu care ţin legătura cu Biroul Electoral Judeţean, mai multe documente, printre care liste suplimentare, procese verbale şi chiar şi un buletin de vot anulat care trebuie afişat la intrarea în secţia de votare, un plic cu timbre autocolante care se aplică pe cartea de identitate şi nu în ultimul rând, ştampila de vot. 

Mai multe articole despre:
poliţişti alegeri jandarmi MAI voturi