MENIU

Peste 450 de elevi au participat la Olimpiada Naţională de Limbi Romanice, organizată la Arad

Foto: NewsIn

Peste 450 de elevi şi aproximativ 50 de cadre didactice au participat la Olimpiada Naţională de Limbi Romanice, care s-a desfăşurat în perioada 11-16 aprilie.

Conform conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, organizatorul evenimentului, cei peste 450 de elevi din întreaga ţară au susţinut probe scrise şi orale la patru limbi romanice: franceză, spaniolă, portugheză şi italiană.

"Comisia de  evaluare este formată din reprezentanţi ai Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, profesori din învăţământul superior şi profesori din învăţământul preuniversitar, aproximativ 70 de cadre didactice. Este o adevărată onoare şi o mare bucurie să găzduim pentru prima dată la Arad Olimpiada Naţională de Limbi Romanice. Oaspeţilor noştri le doresc să se bucure din plin de tot ceea ce echipa de organizatori a pregătit pentru ca timpul petrecut în Arad să fie o adevărată sărbătoare", a declarat Smaranda Szatmari, inspector şcolar de specialitate la ISJ Arad.

Probele de concurs (proba scrisă şi proba orală) s-au desfăşurat luni şi marţi la Colegiul Naţional "Moise Nicoară" din Arad, începând cu ora 10.00, iar festivitatea de premiere a avut loc joi, la Expo Internaţional Arad Judeţul Arad  este reprezentat la faza naţională a olimpiadei de limba franceză de 8 elevi.
Mai multe articole despre:
elevi Olimpiadă Arad