MENIU

Peste 30.000 de poliţişti vor asigura ordinea la alegerile europarlamentare

Foto: www.ghidulbacaului.ro

Peste 30.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi, duminică, pentru paza secţiilor de votare şi asigurarea măsurilor de ordine publică în perioada desfăşurării procesului electoral la alegerile europarlamentare, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit comunicatului, din totalul de 18.133 de secţii de votare din întreaga ţară, Poliţia Română va asigura paza pentru 9.154. În acest sens, vor acţiona 17.013 de poliţişti, paza pentru restul secţiilor de votare fiind asigurată cu efective de jandarmi, poliţişti de frontieră, lucrători ai Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, poliţişti comunitari precum şi cu efective ale unităţilor de învăţământ ale MAI.

De asemenea, pentru asigurarea măsurilor de ordine şi linişte publică, în perioada desfăsurării procesului electoral, vor acţiona 9.532 de poliţişti.
Totodată, aproximativ 951 de echipe de specialişti ai poliţiei sunt angrenate pentru a acţiona, conform competenţelor, atunci când situaţia o impune.
Poliţia Româna mai informează că a fost stabilit şi un efectiv de rezervă de 2646 de poliţişti, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze în situaţii de urgenţă.