MENIU

Peste 200 de programe de calculator fără licenţă, descoperite la Şantierul naval Daewoo Mangalia

FOTO: electricpig.co.uk

Poliţiştii constănţeni au descoperit, în urma unei razii efectuate la şantierul naval Daewoo Mangalia Heavy Industries, peste 200 sute de programe de calculator fără licenţă, prejudiciul estimat fiind de 800.000 de euro.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, acţiunea poliţiştilor a avut loc luni, în cadrul programului "Protecţia Drepturilor de Proprietate Intelectuală". La acţiune au participat ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu experţi din cadrul Oficiului Român al Drepturilor de Autor. Aceştia au efectuat mai multe percheziţii domiciliare şi informatice, la sediul unei societăţi din Mangalia, unde au fost identificate 348 sisteme de calcul, dintre care 224 aveau instalate programe de calculator pentru care nu au putut fi prezentate licenţe din partea companiei producătoare.

De asemenea, au fost ridicate 16 hard discuri ce urmează a fi expertizate de către specialiştii Oficiului Român al Dreptului de Autor în vederea identificării programelor instalate pe acestea.

Prejudiciul estimat care ar fi cauzat de reproducerea neautorizată a soft-urilor în cauză este de aproximativ 800 000 de euro.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de reprezentanţii societăţii, care sunt cercetati în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de reproducere neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Mai multe articole despre:
poliţie licenţă ORDA