MENIU

Peste 20 de cadre medicale din Feteşti sunt cercetate pentru că au eliberat scutiri unor elevi

Foto: RTV

26 de cadre medicale din Feteşti sunt cercetate pentru luare de mită şi primire de foloase necuvenite, după ce poliţiştii ialomiţeni au stabilit că acestea au eliberat scutiri medicale contra cost unor elevi din Feteşti.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, 114 elevi din clasele clasele a XI-a, a XII-a şi a XIII-a din cadrul Grupului Industrial Alimentar, Liceul Teoretic şi Grupului Şcolar Construcţii Căi Ferate din Feteşti, au prezentat cadrelor didactice peste 360 de adeverinţe medicale pentru motivarea absenţelor şcolare, în care au fost consemnate diagnostice fictive de către personalul medical din localitate. Dintre acestea, 24 de adeverinţe medicale au fost falsificate prin completarea unor formulare tipizate descărcate de pe internet.

Poliţiştii au stabilit că, pentru emiterea adeverinţelor, 26 cadre medicale de la cabinete de pe raza Municipiului Feteşti şi a comunelor arondate au pretins, primit sau acceptat ori nu au refuzat diferite sume de bani sau bunuri, de la un număr de 63 de elevi. Adeverinţele au fost folosite pentru motivarea absenţelor şcolare, adunate în catalog, din motive ce nu ţineau de existenţa unor afecţiuni medicale.

În urma cercetărilor, la cele trei unităţi de învăţîmânt au fost constatate aproape 270 de infracţiuni, din care 26 infracţiuni de luare de mită, 63 de infracţiuni de dare de mită, 10 infracţiuni de primire de foloase necuvenite, 43 de infracţiuni de fals intelectual, 13 infracţuni de fals material în înscrisuri oficiale şi 114 infracţiuni de uz de fals.

Au fost întocmite trei dosare penale, cercetările find continuate de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

Mai multe articole despre:
elevi medici dosar penal infracţiuni scutiri