MENIU

Peste 160.000 de produse piratate au fost distruse de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor

Foto: orda.ro

Peste 160.000 de produse piratate, încărcate în trei camioane, au fost distruse joi, în Capitală, de către Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) în colaborare cu autorităţile locale.

"Din fericire, pirateria tangibilă a scăzut în 2008 la 50% din produsele de pe piaţă, faţă de 70% în 2007. Din păcate, însă, pirateria pe internet este în creştere", a declarat Rodica Pîrvu, director al ORDA.

Majoritatea produselor distruse au fost unităţi optice (CD-uri şi DVD-uri - aproape 130.000), iar restul casete video, audio şi carcase. În cadrul acestei acţiuni de distrugere organizată de ORDA au fost distruse, în premieră, şi aproximativ 200 de hard-disk-uri. Acestea au fost confiscate din pieţe, vămi şi studiouri ilegale de copiere, iar cele peste 1.000 de persoane acuzate în aceste cazuri au dosare penale sau au primit amenzi contravenţionale.

La distrugerea materialelor au fost folosite camioane, buldozere, un excavator şi un distrugător industrial. Resturile produselor distruse vor fi reciclate.
Mai multe articole despre:
piraterie DVD cd distrugere HDD ORDA