MENIU

Peste 15.000 de timişoreni au rămas fără ajutoare la încălzire din vina prefectului

Foto: unitedspinal.org

Peste 15.000 de timişoreni cu probleme sociale grave au rămas fără ajutor pentru încălzire, din cauza prefectului de Timiş, potrivit autorităţilor locale.

Prefectul de Timiş a atacat în instanţă proiectul de hotărâre referitor la majorarea gigacaloriei cu 15 procente. Problema, însă, este că şi anexa referitoare la majorarea ajutoarelor pentru încălzire este blocată până la înfăţişarea în instanţă. Situaţia este gravă, au susţinut autorităţile locale.

"N-a gândit până la capăt acest demers. În acest moment avem preţul vechi al gigacaloriei 162 lei, dar este atacată inclusiv anexa care reglementa situaţia ajutoarelor. Fiind atacată, cu termen de judecată în ianuarie, suntem în imposibilitatea acordării ajutoarelor inclusiv pe forma veche", a declarat viceprimarul.

Prefectul a văzut lucrurile mai simplu. Aleşii să scoată o altă hotărâre de consiliu local, în care să prevadă aceste majorări. Potrivit autorităţilor locale, acest lucru este imposibil, atât timp cât pe rol este un proces referitor la ajutoarele pentru încălzire. Aşa că, acum reprezentanţii Executivului se pregătesc să le trimită oamenilor peste 15.000 de scrisori, în care să le explice situaţia.
Mai multe articole despre:
Timişoara proces bani prefect încălzire ajutor