MENIU

Peste 145 milioane euro alocate companiilor conduse de femei

IFC, membru al Grupului Băncii Mondiale, şi Garanti Bank România au lansat un raport comun care subliniază importanţa şi impactul accesului sporit la finanţare pentru femeile-antreprenor din România.

Un raport intitulat “Taking Women Entrepreneurs to the Bank in Romania” evidenţiază impactul Programului de Servicii Bancare al Garanti Bank pentru Femeile-antreprenor care reprezintă IMM-uri din România.

Între 2011 si 2017, Banca a acordat împrumuturi în valoare de peste 145 milioane euro companiilor detinute de femei. Aceste companii au raportat ulterior au declarat o creștere medie reală a vânzărilor de peste 5% pe an, mai mare decât media națională pentru firmele din România.

IFC a colaborat cu Garanti Group Romania pentru a contribui la reducerea decalajelor financiare pentru femeile-antreprenor, semnând din 2011 şi până în prezent un număr de şapte împrumuturi în sumă totală de 157 milioane euro, patru dintre ele vand o componentă de gen mai puternică. Recent, IFC a semnat un acord de împrumut cu Garanti Bank Romania pentru suma de 25 milioane euro în decembrie 2017 şi cu Garanti Leasing Romania pentru 7 milioane euro în februarie 2018, pentru a susţine incluziunea financiară, în special pentru femeile-antreprenor.

„Suntem un sustinator activ si vocal al antreprenoriatul în general şi antreprenoriatul în rândul femeilor în particular. Ca urmare a parteneriatului nostru de peste 7 ani cu IFC, am acumulat o experienţă semnificativă şi o vastă cunoaştere cu privire la finanţarea de gen şi la importanţa antreprenoriatului în rândul femeilor,” a declarant dl. Ufuk Tandoğan, CEO al Garanti Bank Romania. “Acest nou raport subliniază modul în care femeile pot contribui în mod semnificativ în toate domeniile economice, precum şi faptul că femeile pot prospera dacă beneficiază de sprijin adecvat. Ne bucurăm şi suntem mândri să dăm publicităţii constatările ace stui nou raport şi subliniem angajamentul nostru pe termen lung faţă de comunitatea de afaceri din România.”

Aproximativ două treimi din clienţii Garanti Bank au declarat că serviciile financiare de care au beneficiat de la Garanti Bank au contribuit la creşterea vânzărilor, a profitului net, precum şi a capitalului operaţional. Este foarte posibil ca 84% din clienţii Garanţii Bank care sunt femei şi au răspuns întrebărilor în cadrul sondajului de opinie să recomande produsele pe care le-au primit de la Garanti Bank, comparativ cu clienţii altor bănci.

“Ca investitor responsabil pe piețele emergente, IFC vizează creșterea participării femeilor în economie prin facilitatea accesului lor la finanțare”, a declarat dna Wiebke Schloemer, Director regional al IFC pentru Europa şi Asia Centrală. „Afacerile de dimensiuni mai mici aflate în proprietatea femeilor devin deja o forţă care trebuie avută în vedere în România, iar femeile îşi pot valorifica mai bine potenţialul economic printr-un acces îmbunătăţit la finanţare, după cum se evidenţiază în studiu“.

Mai multe articole despre:
null