MENIU

Peste 10% dintre căsătoriile dintre români şi imigranţi sunt de convenienţă

Foto: open.salon.com

Ce pastă de ras foloseşte partenerul, pe ce parte a patului doarme sau care este cartea preferată? Sunt doar câteva dintre întrebările la care trebuie să răspundă corect toţi cei care au obţinut rezidenţa temporară în urma unei căsătorii. Toate cuplurile mixte trebuie să treacă acest test. În caz contrar, partenerul din străinătate este obligat ca în 30 de zile să părăsească ţara. Astfel de cazuri se întâlnesc des la Iaşi, unde sunt numeroase cupluri mixte român-moldovean sau român-ucrainean.

Interviurile pentru obţinerea cărţilor de rezidenţă se derulează într-o cameră foarte de mică - 5 metri pătraţi şi 2 scaune. O atmosferă intimă, însă mulţi dintre cei care s-au căsătorit de convenienţă pică testul încă de la primele întrebări.

Cum se dau de gol? ''În principal prin faptul că nu corespund detaliile furnizate de dumnealor, anumite aspecte, iar ulterior în urma verificărilor ne şi confirmă'', explică Sorin Gaiţă, şef Serviciu Birou pentru Imigranţi.

Specialiştii de la biroul de emigraţii spun totuşi că numărul căsătoriilor din interes nu este atât de mare.

''La 70 de căsătorii sunt doar 9 de convenienţă depistate. Nu înseamnă mult, dar ceilalţi chiar au demonstrat că se ştiu'', mai spune Sorin Gaiţă.

Dacă soţii dovedesc că nu se ştiu, deci este vorba de o căsătorie de convenienţă, cererea de rezidenţă este respinsă, iar cel în cauză e obligat să părăsească ţara în cel mult 30 de zile.
Mai multe articole despre:
imigranţi căsătorie rezidenţă cupluri