MENIU

Peste 100 de mp din sediul băncii în care a avut loc jaful aparţin firmei soţiei comisarului-şef Toma Rus

foto: RTV

103 metri pătraţi din suprafaţa sediului Băncii Transilvania Cluj unde vineri a avut loc un jaf au fost închiriaţi de la o firmă ce aparţine soţiei comisarului-şef Toma Rus, adjunctul Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

"Contractul, dacă îmi amintesc bine, a fost încheiat acum mai bine de trei ani. Mai multe firme au pus spaţiul la comun, care a fost închiriat de bancă, dar nu este nimic ascuns. Contractul este cunoscut şi legal", a declarat, pentru NewsIn, Toma Rus.

Doi bărbaţi au intrat, vineri, în jurul orei 17.00, într-o unitate bancară a Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca, au ameninţat casiera şi pe paznicul bancii, reuşind să sustragă o sumă de bani.

Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj au declarat corespondentului NewsIn că bărbaţii aveau feţele acoperite şi, potrivit martorilor, unul dintre ei avea în mână un obiect cu care ameninţau casiera şi pe cele 10-15 persoane din incinta clădirii. 

Poliţiştii nu sunt încă siguri că jefuitorii erau înarmaţi, însă imaginile video din incinta băncii sunt analizate de către anchetatori. Poliţiştii au sosit la faţa locului, după ce a fost apăsat butonul de panică. 

Nimeni nu a fost rănit în timpul acestui jaf şi reprezentanţii băncii verifică dacă s-au furat ceva sume de bani. Inspectorul şef al IPJ Cluj, comisar-şef Ioan Păcurar, s-a deplasat şi el la faţa locului. Poliţia face verificări în trafic pentru a depista jefuitorii, care ar fi părăsit sediul unităţii cu ajutorul unei maşini. 

Mai multe articole despre:
bancă jaf Cluj-Napoca jaf armat Toma Rus