MENIU

Peste 100 de hectare au fost afectate de un incendiu în apropiere de Barajul Runcu-Firiza

Foto: emaramures.ro
Foto: europafm.ro

Peste o sută de hectare de teren au fost afectate în urma unui incendiu semnalat în apropiere de barajul Runcu Firiza din judeţul Maramureş.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Cornel Băbuţ, a declarat că pompierii au avut o misiune dificilă, având în vedere că focul a fost localizat la o altitudine de circa 1.200 de metri, în apropiere de Vârful Iezer.

Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de nouă ore.

"Un ofiţer şi 29 de subofiţeri au urcat şapte kilometri pe jos, timp de două ore, până în zona cuprinsă de flăcări, situată la aproximativ 15 kilometri nord-vest de barajul Runcu Firiza. Lupta lor cu focul a fost îngreunată de curenţii puternici de aer, care au dat naştere, pe alocuri, la minitornade ce ameninţau să extindă incendiul. Flăcările au afectat nu mai puţin de 110 hectare de teren", a spus Cornel Băbuţ.

Purtătorul de cuvânt al ISU a mai afirmat că ploile din ultimele ore au udat într-o oarecare măsură terenul, însă pericolul izbucnirii unor noi incendii de vegetaţie uscată rămâne ridicat, din cauza cantităţii mici de precipitaţii căzute.

Mai multe articole despre:
Maramureş incendiu baraj ISU