MENIU

Peste 10.000 de jandarmi au asigurat paza secţiilor de votare la alegerile europarlamentare

Foto: mapn.ro

Peste 10.000 de jandarmi au asigurat paza secţiilor de votare, precum şi măsurile de ordine şi siguranţă publică în zona acestora, în vederea desfăşurării în condiţii de normalitate şi siguranţă civică a alegerilor europarlamentare, dar şi a campaniei electorale a anunţat, vineri, Jandarmeria Română.

Potrivit Jandarmeriei, unităţile subordonate au asigura paza Biroului Electoral Central, a 13 Birouri Electorale Judeţene, precum şi a 3.881 secţii de votare, dintre care 512 sunt din Capitală.

Jandarmii au acţionat pentru prevenirea producerii oricăror incidente care ar putea periclita exercitarea în condiţii de siguranţă a dreptului la vot, pentru împiedicarea desfăşurării oricărei activităţi care ar putea influenţa opinia alegătorilor şi au urmărit respectarea prevederilor legale în acest sens.

De asemenea, atât la nivelul Jandarmeriei Bucureşti, cât şi al fiecărei structuri teritoriale de jandarmerie, s-au constituit rezerve de intervenţie, pregătite să acţioneze în cazul producerii unor incidente care pot tulbura ordinea publică şi buna desfăşurare a alegerilor europarlamentare.

Conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 11 din 25 februarie, pe timpul desfăşurării alegerilor europarlamentare, Jandarmeria Română a primit competenţe legale similare Poliţiei Române, în domeniul constatării faptelor de natură penală.

Totodată, peste 17.000 de poliţişti au fost angrenaţi în activităţile specifice pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în timpul desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul European, Poliţia Română anunţând, vineri, printr-un comunicat de presă, că va asigura paza a 9.154 de secţii de votare.

Conform planului de securitate pentru desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, poliţiştii au asigurat 50% din totalul secţiilor de votare.