MENIU

Peste 1.100 de persoane şi-au pierdut viaţa în seismul din Sumatra. VEZI IMAGINI

Foto: .bbc.co.uk

Peste 1.100 de persoane au murit în urma seismului care a lovit pe 30 septembriei oraşul Padang, din insula indoneziană Sumatra, potrivit unui nou bilanţ furnizat de ONU.

"Ultimele cifre pe care le avem arată că bilanţul morţilor a sărit deja la 1.100", a declarat la New York, secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare, John Holmes. Bilanţul precedent, furnizat de autorităţile indoneziene, era de 770 de morţi.

Numărul victimelor va creşte în continuare, pe măsură ce vor înainta căutările printre ruinele caselor prăbuşite după seismul cu magnitudinea de 7,6 grade pe scara Richter produs pe 30 septembrie în regiune. "Credem că mii de persoane au murit în urma seismului", a declarat şeful celulei de criză a ministerului sănătăţii, Rustam Pakaya.

Un nou cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter a avut loc pe 1 octombrie la aproximativ 150 de kilometri de oraşul Padang. Autorităţile au anunţat că numeroase case au fost distruse şi zeci de persoane au fost rănite.

http://www.realitatea.net/images/player/playlist_player.swf?url=1&id=984387&autostart=false&showdigits=true&bufferlength=10&allowscriptaccess=always&channelIdentifier=HAmDukwz3%2BEM8vHHlc%2FMnw%3D%3D&recommendations=http://www.realitatea.net/feed_recommendations.php?id=984387 Comisia Europeană a deblocat un ajutor de trei milioane de euro, la care Germania a mai adăugat un milion de euro, pentru a veni în sprijinul populaţiei afectate de seismul din Indonezia. "Supravieţuitorii nu au apă potabilă şi alimente. Aceste fonduri vor permite autorităţilor indonezine să ofere rapid un ajutor miilor de oameni care au nevoie", a explicat comisarul european însărcinat cu ajutorul umanitar, Karel de Gucht.

Mai multe articole despre:
cutremur Indonezia seism victime Sumatra