MENIU

Peste 1.000 de angajaţi ai Metrorex au pichetat sediul Ministerului Transporturilor

Foto: NewsIn
Angajaţii Metrorex cer adoptarea bugetului companiei pentru a-şi putea renegocia salariile

Peste 1.000 de angajaţi ai Metrorex au pichetat pe 29 octombrie sediul Ministerului Transporturilor. Restul angajaţilor Metrorex au mers la serviciu pentru a asigura transportul călătorilor.

"Acţiunea s-a desfaşurat ca urmare a expirării Contractului Colectiv de Muncă la nivel Metrorex la data de 1 noiembrie şi a neaprobării bugetului de venituri şi cheltuieli pentru Metrorex pe 2009", a anunţat organizaţia.

Preşedintele Uniunii Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Rădoi, a precizat că după acest miting, dacă problemele nu vor fi rezolvate, va urma greva de avertisment şi greva generală, aşa cum s-a stabilit în 13 octombrie.

Ion Rădoi, a precizat că au solicitat o majorare de salariu în cadrul noului contract colectiv de muncă, precizând că la negocieri se va ţine cont de devalorizarea leului comparativ cu euro, precum şi de inflaţie.

Ultima majorarea salarială a angajaţilor Metrorex a fost de 23%, în noiembrie 2008. Rădoi a precizat că salariul mediu al unui angajat de la Metrorex se încadrează în medie la 1.500-1.600 lei.

Potrivit USLM, în 2009 numărul călătorilor s-a dublat, de la 300.000 pe zi în 2008, la 650.000 pe zi. De asemenea, s-a redus frecvenţa de circulaţie a trenurilor de la cinci la trei minute şi s-au dat patru staţii în exploatare, fără angajarea altor salariaţi.

Rădoi a menţionat că subvenţia de la bugetul de stat s-a micşorat cu trei milioane de lei în acest an.

Mai multe articole despre:
sindicalişti protest metrou miting sindicat metrorex