MENIU

Pescuit la copcă în Delta Dunării

Foto: RTV
Pescuit la copcă în Delta Dunării

Peisajele îngheţate, nerăbdarea pescarilor care încearcă să păcălească ştiucile şi bucuria timpului petrecut în aer liber îi fac pe mulţi să-şi petreacă weekendurile în Delta Dunării chiar şi iarna. Pescuitul la copcă are farmecul său, spun lipovenii, de la sfredelitul gheţii până la momentele în care simţi că îţi îngheaţă sângele în vene şi mai bei un gât de ceai fierbinte sau ţuică fiartă ca să îţi revii.

Ghidul nostru în Deltă poposeşte la amenajarea Dunavăţ 1. Dacă unii se chinuie să sfredelească gheaţa cu toporul sau cu instrumente din lemn, de pe vremea bunicilor, alţii au unelte moderne.

Pescarul nostru ne atrage însă atenţia că în Deltă gheaţa îţi poate strica toată bucuria, dacă nu eşti atent.

Odată ce ţi-ai luat toate măsurile de precauţie şi te-ai asigurat că gheaţa are cel puţin 15 centimetri grosime, poate începe distracţia!

Dacă unii au ghinion şi se întorc tot cu traista goală acasă, alţii fac slalom de la o copcă la alta ca să-şi scoată prada. 

Dacă în timpul verii e suficient să stai pe scaun şi să aştepţi să tragă peştele, iarna trebuie să faci mişcare. Ca să nu îngheţi, trebuie să te plimbi tot timpul şi să bei băuturi calde.

Şi dacă peştele nu trage, nu-i bai. Găseşti la pensiunile din Deltă cele mai îmbietoare bucate, aşa că îţi poţi satisface aici pofta de peşte.

Mai multe articole despre:
Delta Dunării pescuit gheaţă copcă