MENIU

Personaje mai vechi revin pe scena politică, în Guvernul Boc

Foto: Cotidianul

Guvernul Boc reînvie personaje demult uitate sau îndepărtate din sfera puterii în ultima perioadă. Printre numele cu notorietate se află cele ale chestorului Virgil Ardelean şi ale democrat-liberalului gorjean Ionel Manţog.

Chestorul Virgil Ardelean, poreclit şi "Vulpea de la doi şi-un sfert", a fost numit vineri în aceeaşi funcţie pe care a deţinut-o timp de ani de zile: şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, altfel spus şef peste servicul secret al Ministerului de Interne. Ardelean a deţinut această funcţie din 1998 până în 2007.

Ionel Manţog şi Marcel Hoară, membri ai PD-L Gorj, au reapărut şi ei in peisajul politicii româneşti, în calitate de consilieri personali ai ministrului Economiei, Adriean Videanu. Ionel Manţog a fost în 2005-2006 secretar de stat, pe probleme de minerit. El a activat în fostul minister al Economiei şi Comerţului de unde a demisionat după ce numele său a fost implicat într-o anchetă a procurorilor anticorupţie.

Nume vechi au apărut şi la Agricultură. Preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari, Liviu Harbuz, care a mai fost secretar de stat în minister şi preşedinte al ANSV în Guvernul Năstase, va coordona Direcţia de Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale. El va avea în subordine şi agenţiile de plăţi.

Gheorghe Gherghina şi Bogdan Drăgoi de la PD-L revin în funcţiile de secretari de stat la Ministerul Finanţelor. Gherghina a ocupat acesta funcţie şi în perioada 2001-2004, fiind responsabil cu probleme de buget.

Mai multe articole despre:
guvern Emil Boc Ionel Manţog Virgil Ardelean