MENIU

Persoane din mai multe judeţe susţin că au fost înşelate cu locuri de muncă de o firmă din Arad

Irlanda a cheltuit 150.000 de euro pentru repatrierea muncitorilor din fostul bloc comunist

Câteva zeci de persoane din mai multe judeţe au protestat, joi, în faţa sediului unei firme de plasare a forţei de muncă din Arad care le-a promis locuri de muncă în Germania, unde ar fi trebuit să înceapă munca încă din luna septembrie, însă până acum nu au fost angajaţi.

Oamenii susţin că au plătit firmei din Arad sume cuprinse între 150 şi 190 de euro şi ar fi trebuit să lucreze în Germania în domeniul prelucrării maselor plastice şi în agricultură.

În cursul zilei de joi, câteva zeci de persoane s-au adunat la sediul firmei din Arad, pentru a cere explicaţii conducerii.

\"Am trimis un e-mail la firma din Germania la care credeam că voi lucra. Am primit răspuns că acea firmă nu lucrează cu nici un broker din România şi nici nu are vreun contract conform căruia ar trebui să angajeze pe cineva din ţară. Suntem din Valea Jiului şi am plătit între 150 şi 190 de euro. Aşteptăm de două luni să plecăm, iar adminsitratorul firmei din Arad ne tot duce cu vorba\", a declarat o femeie care a protestat joi, la Arad.

Oamenii mai spun că urmau să plece la muncă în Germania într-un interval de două săptămâni de la achitarea taxelor către firmă.

Reprezentanţii firmei de plasare a forţei de muncă susţin că toate contractele sunt întocmite conform legii, dar firma din Germania nu are acum nevoie de forţă de muncă, însă în primul trimestru din 2010 cu siguranţă oamenii vor pleca la muncă.

Cei care susţin că au fost înşelaţi de firma de plasare a forţei de muncă au spus că vor reclama cazul la Poliţie şi la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor.

Mai multe articole despre:
Arad persoane firmă loc de muncă înşelătorie