MENIU

Pensionarii din toată ţara vor ieşi în stradă pe 26 martie

Foto: radioomega.ro
D. Cojanu: Reprezentanţii celor patru organizaţii centrale de pensionari civili au luat hotărârea de a ieşi în stradă

Pensionarii din toată ţara vor ieşi în stradă pe 26 martie. Principala nemulţumire a acestora se referă la nemajorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie începând cu 1 ianuarie, aşa cum prevede legea.

"Reprezentanţii celor patru organizaţii centrale de pensionari civili au luat hotărârea de a ieşi în stradă în 26 martie", a declarat Dumitru Cojanu, vicepreşedintele Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice din România.

O altă problemă pe care o invocă pensionarii se referă la elaborarea în regim de urgenţă a unei legi a pensiilor, cu o metodologie unică de calcul, ceea ce înseamnă să fie eliminate pensiile speciale care există în prezent în sistem.

În urmă cu o lună, zeci de pensionari din Galaţi au protestat în faţa Prefecturii, cerând ca punctul de pensie să ajungă la 45% din salariul mediu pe economie.

Pe de altă parte, sindicaliştii din sistemul bugetar ameninţă cu blocarea activităţii din sectorul public, dacă Guvernul le va diminua veniturile. Toate federaţiile sindicale afiliate la Cartel Alfa au decis să declanşeze protestele, dacă guvernanţii le vor reduce anumite sporuri, iar sindicaliştii de la Sed Lex vor decide astăzi cum vor reacţiona la reducerile de personala anunţate de Guvern. 

Mai multe articole despre:
protest pensionari