MENIU

Pensionarii ameninţă că ies în stradă dacă guvernul nu urcă punctul de pensie la 45% din salariu

Peste 2.000 de pensionari vor picheta sediul Guvernului, Parlamentului şi Prefecturile dacă guvernul nu va creşte punctul de pensie la 45% din salariul mediu brut şi nu va aplica legea privind grupele I şi II de muncă cu data de 1 ianuarie 2009, a anunţat vineri preşedintele SNSPR, Preda Nedelcu.

"Suntem hotărâţi să ieşim în stradă dacă guvernul nu va aplica legea nr 250/2007 care prevede creşterea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut de 1.693 lei şi cerem aplicarea legii privind grupele I şi II de muncă începând cu 1 ianuarie 2009", a declarat pentru NewsIn preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România (SNSPR), Preda Nedelcu.

Organizaţiile centrale reprezentative ale pensionarilor din România au anunţat că vor depune un memoriu în cursul săptămânii viitoare şi la avocatul poporului pentru a cere respecatrea celor două legi votate în parlament.

Cele patru organizaţii sunt Uniunea Generală a Pensionarilor din România (UGPR), Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România (SNSPR), Federaţia Unirea a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională "Omenia" CARP.

"Am decis să organizăm acţiuni de protest deoarece nu am primit niciun răspuns la scrisoarea noastră adresată la începutul lunii februariei Preşedinţiei, Senatului, Camerei Deputaţilor şi Guvernului prin care ceream majorarea pensiilor", a precizat Nedelcu.

Legea bugetului de asigurări sociale de stat prevede ca valoarea punctului de pensie să crească la 718,40 lei (42,3%) la 1 aprilie 2009. O nouă creştere a acestuia este preconizată pentru 1 octombrie când punctul de pensie ar trebui să ajungă la 732,80 lei (43,28%). Salariul mediu brut folosit la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat este de 1.693 lei.

Mai multe articole despre:
salariu guvern protest pensionari pensie stradă pichet punct