MENIU

PD-L şi minorităţile au căzut de acord asupra \"unei formule stabile de guvern\"

Varujan Pambuccian

Liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale a căzut de acord, împreună cu PD-L, asupra unei \"construcţii deschise, care să permită o formulă stabilă de viitor\", ceea ce înseamnă că se poate merge de la o formulă de guvern de uniune naţională până la o formulă mult mai restrânsă în jurul unui partid, de exemplu al PD-L-ului. Anunţul a fost făcul de liderul acestei formaţiuni, Varujan Pambuccian.

\"Criza politică probabil că se va apropia de un sfârşit în curând, dar criza economică va mai dura foarte mult timp şi vor trebui găsite cât mai repede soluţiile pentru ieşirea din aceasta\", a spus Varujan Pambuccian.

În ceea ce priveşte poziţia de premier, în cadrul întâlnirii de astăzi nu a fost luat în discuţie niciun nume şi asta pentru că \"în momentul de faţă este prematură discutarea oricăror nume\".

\"Primele lucruri care trebuie să fie discutate în momentul acesta sunt toate mecanismele care permit un dialog foarte deschis, deschiderea tuturor canalelor de dialog, iar lucrul acesta l-am stabilit deja\", a spus Pambuccian. Mai mult, spune liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, \"am convenit şi asupra unei construcţii care să permită o formulă stabilă de viitor\".

\"Un guvern minoritar, în momentul de faţă, nu ar fi o soluţie bună. Noi nu am avansa în direcţia aceasta. Un guvern minoritar este un guvern slab. Într-un moment de criză economică, un guvern minoritar nu poate lua deciziile care se impun\", a explicat Pambuccian. În momentul de faţă, continuă acesta, formula este deschisă, ceea ce înseamnă că \"se poate merge de la o formulă de guvern de uniune naţională până la o formulă mult mai restrânsă în jurul unui partid, de exemplu al PD-L-ului\".

\"Dacă era să optăm pentru o variantă de guvern minoritar, nu aveau loc aceste negocieri. Am spus din primul moment că obiectivul nostru este să construim o majoritate parlamentară capabilă să susţină în Parlament un guvern. Am avut discuţii cu colegii de la UDMR. Aşteptăm finalizarea rezultatelor la CCR, cât şi decizia PNL căruia i-am adresat invitaţia de a constitui această majoritate pentru susţinerea guvernului şi sperăm ca imediat după ce decizia Curţii rămâne definitivă pe validarea rezultatului alegerilor prezidenţiale, în maximum 7-10 zile să avem un buget, un guvern şi o stabilitate politică a ţării\", a adăugat Emil Boc.

Decizia, însă, o va lua grupul parlamentar, luni, după şedinţa de grup. \"Eu doar reprezint grupul\", a încheiat Pambuccian.