MENIU

PD-L şi-a lansat, la Braşov, candidaţii la europarlamentare

Foto: blogspot.com

Câteva mii de oameni veniţi din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu au fost, duminică, în Piaţa Sfatului din Braşov, pentru a asista la lansarea candidaţilor PD-L pentru Parlamentul European.

La miting au fost prezenţi, alături de candidaţii Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Cristian Preda, Dragoş David şi preşedintele PD-L, premierul Emil Boc, dar şi o parte din conducerea PD-L: Elena Udrea, Monica Iacob Ridzi, Gheorghe Pogea, Vasile Blaga, preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase, deputatul Raluca Turcan şi preşedinţii organizaţiilor PD-L din Regiunea 7 Centru.

Din discursurile candidaţilor, dar şi ale miniştrilor nu au lipsit atacurile către PSD şi PNL, cele două partide fiind catalogate ca fiind în campanie electorală prezidenţială şi nu pentru alegerile europene.

Premierul Emil Boc a oferit alegătorilor câteva motive pentru care trebuie să pună ştampila pe lista de candidaţi ai PD-L.

"Un vot util pentru ţară înseamnă un vot pentru PD-L. Noi avem un program pentru România şi nu împotriva cuiva şi mergem în cea mai importantă familie politică europeană, cea a Partidului Popular European. PD-L este partidul care a luat ţara la greu şi o duce la bine", a spus preşedintele PD-L.

Premierul le-a reamintit celor prezenţi că fără activitatea miniştrilor PD, care au făcut parte din Guvernul de după alegerile din 2004, care au muncit pentru eliminarea steguleţelor roşii ale UE de pe harta României, nu ar fi fost posibilă integrarea României în Uniunea Europeană, de la 1 ianuarie 2007, dar şi că PD-L şi-a asumat guvernarea într-un moment greu pentru România, în decembrie 2008, luând ţara "după ce a fost lăsată de către guvernul liberal fără bani şi cu datorii", reuşind să păstreze echilibru economic, semnele din ultima perioadă fiind încurajatoare.

Monica Macovei, candidatul aflat pe poziţia secundă a listei PD-L pentru Parlamentul European, a acuzat PSD şi PNL, afirmând aceste partide că nu au alt interes de a-şi bloca dosarele şi să-şi acopere corupţii.

"Numai noi putem aduce acasă bunăstarea şi statul de drept pentru că noi am început reformele reale şi suntem credibili în Uniunea Europeană", a spus fostul ministru al Justiţiei, care a precizat că prezenţa PD-L în cel mai mare partid european, Partidul Popular, dă siguranţă că legile europene vor respecta interesele românilor.

Atacuri la adresa PSD şi PNL au fost lansate şi de Traian Ungureanu, cel care ocupă poziţia treia pe lista de candidaţi ai PD-L.

"Şi Geoană garantează trecerea la euro, dar la euro-baroni. De la baroni locali vom avea acum baroni europeni. Vrem să facem din România un loc unde se vorbeşte româneşte, dar în rest este la fel ca în Europa. De legi se va ocupa, în Parlamentul European, Monica Macovei, iar de fărădelegi Adrian Năstase, ăsta-i ministerul lui Ministerul Dezvoltării Destrăbălării. Vreau să infirm zvonurile că PSD nu vrea să ajute România, vrea doar un singur lucru, să pună un preşedinte în România şi pentru asta au pus poza lui Geoană pe afişe, deşi sunt alegeri europene, scriind dedesubt: Alege Bine, dar au uitat să precizeze: Nu pe mine! Şi liberalii vor să ajute România şi pentru asta se grăbesc foarte tare, ei sunt deja în turul doi al alegerilor, dar al alegerilor prezidenţiale. Aşa sunt ei, se mişcă repede cu banii altora. Ei zic că Europa e liberală. Europa e liberală, dar PNL nu e", a spus Traian Ungureanu.