MENIU

PD-L ia în calcul ca Executivul să demisioneze, potrivit NewsIn

Foto: NewsIn

UDMR a transmis democrat-liberalilor că va vota moţiunea de cenzură, în aceste condiţii PD-L luând în calcul variata ca Emil Boc, şi după el toţi membrii Guvernului, să demisioneze, au declarat pentru NewsIn surse oficiale.

Duminică seara, reprezentanţii UDMR au avut o întâlnire cu lideri ai PDL, care le-au cerut reprezentanţilor Uniunii să spună mai întâi dacă votează moţiunea de ce Guvernul şi apoi dacă, în eventualitatea că Executivul pică, sunt dispuşi să intre în Guvern cu PD-L.

UDMR i-a informat pe cei de la PD-L că în acest moment nu se întrunesc condiţii pentru formarea unui Guvern şi că vor vota moţiunea de cenzură pe care au iniţiat-o. "Nu dorim să intrăm în niciun fel de Guvern, înainte de alegeri, nici tehnocrat, nici de altă natură. Există posibilitatea constituţională ca acest Guvern, dacă pică să devină interimar până la alegeri şi să aibă posibilităţi limitate, să nu emită ordonanţe de urgenţă până la prezidenţiale şi nici să-şi asume răspunderea",  le-au spus reprezentanţii UDMR celor de la PD-L.

În aceste condiţii, pentru a evita ca Executivul să nu fie demis în Parlament, soluţia PD-L pe care o ia în calcul ar fi ca Emil Boc să-şi dea demisia şi după el întregul Guvern, au mai declarat aceleaşi surse.

Premierul Emil Boc a declarat, săptămâna trecută, că Guvernul îşi va continua activitatea, dar fără a mai adopta ordonanţe şi ordonanţe de urgenţă, până la numirea unui nou Cabinet, în cazul în care Parlamentul va aproba moţiunea de cenzură

În cazul unei demisii a Cabinetului Boc, preşedintele Traian Băsescu va propune un premier, probabil tot pe Emil Boc, care se va prezenta în faţa Parlamentului cu o nouă echipă.

PNL şi UDMR au depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Boc, după ce miniştrii PSD au demisionat în grup din Executiv. Cabinetul Boc II este unul de interimat, toate fotoliile de miniştri fiind ocupate de democrat-liberali. 

Moţiunea de cenzură va primi un vot marţi, în Parlament. Dacă PNL, UDMR şi PSD votează moţiunea, aşa cum susţin la nivelul declaraţiilor, Cabinetul Boc cade în aceeaşi zi.

Citeşte şi Relu Fenechiu: Sunt convins că miercuri se va merge la Cotroceni cu o propunere de Guvern nou

Iliescu: PSD trebuie să voteze moţiunea de cenzură