MENIU

Patru tineri orădeni au fost trimişi în judecată pentru trafic de droguri

Foto: www.canpages.ca

Patru tineri orădeni au fost trimişi în judecată pentru trafic de droguri, iar alţi 20 membri ai reţelei sunt cercetaţi în stare de libertate pentru trafic internaţional de droguri, distribuire, consum de droguri, precum şi punerea la dispoziţie a locuinţei în vederea consumului de stupefiante.

Membrii acestei reţele au fost urmăriţi de anchetatori timp de patru luni. Politiştii deţineau informaţii că tinerii aduceau drogurile din Spania şi Germania şi le vindeau pe piaţa neagră din ţară.

Cercetările în acest caz au fost definitivate joi de Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, împreună cu procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Oradea.

"Cercetările au fost efectuate faţă de 24 de persoane, cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani, toţi domiciliaţi în municipiul Oradea, din care patru erau lideri ai grupării. Cei patru sunt cercetaţi în stare de arest preventiv", a precizat comisarul şef Nicolae Stamate, şeful BCCO Oradea.

În momentul percheziţiei, asupra traficanţilor au fost găsite 300 de grame de canabis şi 10.000 de euro. Drogurile erau ţinute în Oradea, în casa unuia dintre liderii reţelei.

"S-au organizat acţiuni flagrante, ocazie cu care au fost prinse cele patru persoane care deţineau asupra lor droguri pregătite pentru comercializare în municipiul Oradea", a mai declarat şeful BCCO Oradea, comisarul şef Nicolae Stamate.

19 dintre cei 24 de tineri erau consumatori de droguri. Aceştia au  fost amendaţi şi sunt internaţi pentru dezintoxicare. Cei patru capi ai reţelei riscă să rămână după gratii următorii 20 de ani.

Mai multe articole despre:
trafic Oradea droguri traficanţi