MENIU

Patru tineri au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat pentru fraudă

Foto: Realitatea TV

Patru tineri prahoveni au fost prinşi încercând să fraudeze examenul de bacalaureat. Rudele le dictau prin telefon rezolvările subiectelor. Frauda a fost decoperită de jandarmii care patrulau în zona Liceului Toma Socolescu din Ploieşti.

Primul care a fost descoperit de oamenii legii a fost un tânăr care încerca să rezolve subiectele cu ajutorul tatălui său.

În momentul în care a fost prins de jandarmi, tatăl se afla într-o maşină parcată exact în faţa liceului. Dicta de zor din manualul de Limba şi Literatura Română fiului său, rezolvările la subiectele de bacalaureat.

Apoi, alţi trei tineri, din aceeaşi sală au fost prinşi că au încercat să folosească aceeaşi metodă de copiat. Aveau dispozitive performante şi telefoane mobile ascunse în lenjeria intimă.

"Dispozitivele de tehnică disimulată erau formate din microcăşti wireless, antenă tip colier montată pe corp cu bandă adezivă, adaptor pentru baterie de 9 volţi şi un telefon mobil", a declarat Mihai Şchiopu, IPJ Prahova.

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

"Cercetările sunt continuate de Poliţia municipiului Ploieşti pentru stabilirea existenţei sau inexistenţe unei fapte prevăzute de actele normative în vigoare", a precizat comisarul şef, Venera Nedelcu, IPJ Prahova.

Cei patru tineri cu vârste între 19 şi 21 de ani se pot prezenta din nou la Bacalaureat, anul viitor.
Mai multe articole despre:
elevi Ploieşti fraudă bacalaureat liceeni copiere