MENIU

Patru români condamnaţi în Italia pentru trafic de persoane, sclavie şi proxenetism

Foto: tehnopol.ro

Cei patru au fost arestaţi anul trecut, în urma unei ample operaţiuni a poliţiei italiene în colaborare cu autorităţile române. Cornel Caraivan a fost arestat în iulie 2008 în Elveţia, iar soţia sa, în România, la Galaţi, în luna octombrie.

Cornel Caraivan, 48 de ani, identificat drept şeful grupului infracţional, a fost condamnat la zece ani de închisoare şi o amendă de 30.000 de euro. Soţia sa, Laurenţia, 46 de ani, a fost condamnată la opt ani şi şase luni de închisoare şi o amendă de 25.000 de euro.

Mâna lui dreaptă, Gheorghe Crişan, 24 de ani, a fost condamnat la opt ani de închisoare şi la plata unei amenzi de 25.000 de euro, iar un alt membru al grupului, Florea Cătălin Doru, a primit trei ani în închisoare.

Potrivit judecătorului, românii racolau fete, mai ales minore virgine, le pregăteau acte false şi le obligau să se prostitueze în Italia. Cei patru le ţineau pe victime sub strictă supraveghere, acestea fiind pedepsite dacă nu câştigau destul de mulţi bani. Când fetele se dovedeau neprofitabile, erau trimise înapoi în ţară.
Mai multe articole despre:
Italia infractori sclavie proxenetism proxeneţi