MENIU

Patru muncitori au fost grav răniţi într-o explozie la o oţelărie din Târgovişte

Foto: financiarul.ro

Un cuptor cu var a explodat în oţelăria din Târgovişte. Patru muncitori au suferit arsuri grave. Dintre aceştia doi sunt internaţi la Spitalul Judeţean Târgovişte, iar ceilalţi doi care au suferit arsuri foarte grave se află deja la Spitalul de Arşi din Bucureşti unde au suferit o serie de intervenţii chirurgicale. Alţi doi muncitori primesc îngrijiri medicale la faţa locului.

Cei doi muncitori răniţi grav în explozia de la Târgovişte, care au fost aduşi la Spitalul de Arşi din Capitală, au ieşit din operaţie şi sunt în stare foarte gravă, a declarat, pentru NewsIn, medicul care i-a operat, Aurelia Isac.

"Pacienţii sunt în stare foarte gravă, sunt sub perfuzie şi sunt monitorizaţi. Ambii au arsuri la ochi. Vor mai fi operaţi, dar nu azi dar cu siguranţă vor mai fi operaţi", a mai declarat Aurelia Isac.  

Bărbatul, în vârstă de aproximativ 40 de ani, se afla în stare gravă când ambulanţa care îl transporta a ajuns la Spitalul de Arşi din Bucureşti, iar femeia, în vârstă de 45 de ani, avea o stare mai bună şi era conştientă.

Potrivit directorului medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu, bărbatul are arsuri pe 85% din suprafaţa corpului, arsurile de gradul III foarte profunde fiind în proporţie de 30%. Femeia are arsuri pe 60% din corp. Directorul medical a mai precizat că este vorba de arsuri chimice, mut mai grave decât altele, care se aprofundează în timp.

Ceilalţi doi au arsuri pe suprafaţă mai mică şi se află la secţia de oftalmologie de la spitalul Târgovişte. Aceştia au arsuri la nivelul feţei şi leziuni de glob ocular, potrivit directorului medical Carmen Marcu.

"În general, arsurile chimice sunt profunde", a precizat dr. Marcu.

Reprezentanţi ai Inspectoratului de muncă, prezenţi la faţa locului, au deschis o anchetă imediat după accident şi au calificat incidentul ca accident colectiv de muncă.

Reprezentaţii ITM au precizat că muncitorii lucrau pe o paltofmră, la o înălţime de 15 metri, unde  se afla cuptorul cu var. Ei susţin că totuşi explozia nu a fost foarte mare şi aste este cu atât mai bine cu cât muncitorii nu au fost aruncaţi de pe platformă de suflul exploziei.

Nu au fost date publicităţii date despre anchetă, deoarece trebuiesc făcute verificări tehnologice ale procedurilor de muncă din combinat. Se va verifica dacă a fost o eroare umană sau nu, au mai spus reprezentanţii ITM.

Reprezentanţii oţelăriei MECHEL Târgovişte nu au vrut să dea declaraţii.