MENIU

Patru mari bănci din Statele Unite urmează să vândă acţiuni pentru rambursarea împrumuturilor

Foto: investorbuddy.com.au

Patru bănci americane au anunţat că urmează să vândă pachete importante de acţiuni şi se vor folosi de fondurile obţinute pentru rambursarea împrumuturilor guvernamentale.

U.S. Bancorp vrea să vândă active titluri de 2,5 miliarde dolari şi vinde de asemenea obligaţiuni de 1 miliard dolari, în timp ce Capital One Financial Corp vrea să pună în vânzare acţiuni de 1,75 miliarde dolari, BB&T Corp de 1,5 miliarde dolari, iar KeyCorp de 750 milioane dolari.

Totodată, BB&T îşi va reduce de asemenea dividendele trimestriale cu 68%, la 15 cenţi/acţiune, de la 47 cenţi/acţiune, economisind anual 725 milioane dolari, după 37 de ani în care a crescut consecutiv plata dividendelor.

În urmă cu trei zile, Wells Fargo & Co şi Morgan Stanley au vândut împreună acţiuni de 12,6 miliarde dolari. De asemenea, Morgan Stanley a vândut obligaţiuni de 4 miliarde dolari.

Băncile fac parte din cei 19 creditori care au fost supuşi la testele de stres ale guvernului american, pentru testarea abilităţii acestora de a face faţă unei încetiniri puternice a creşterii eocnomice.
Mai multe articole despre:
SUA bănci fonduri Capital acţiuni vânzare dividende