MENIU

Patru din cinci suspecţi în cazul uciderii poliţiştului de frontieră au fost eliberaţi din lipsă de probe

Foto: Realitatea TV

Patru din cei cinci suspecţi reţinuţi în cazul poliţistului de frontieră împuşcat la Sânnicolau Mare au fost eliberaţi din lipsă de probe. Potrivit primelor cercetări, poliţistul ar fi aflat de comiterea unei infracţiuni şi ar fi pornit în urmărirea suspecţilor cu maşina personală. La un moment dat, între poliţist şi suspecţi ar fi avut loc o luptă corp la corp, în care agentul a fost dezarmat şi împuşcat.

Cel de-al cincilea suspect a fost prins la Szeged, în Ungaria, de unde va fi adus pentru cercetări în vama Cenad, pe baza unui mandat de extrădare. Poliţistul de frontieră a fost găsit prăbuşit pe stradă, la 500 de metri de unitate, puţin după miezul nopţii. Strigătele lui de ajutor au trezit din somn o familie.

Poliţistul, împuşcat în piept, a murit în ambulanţă, în drum spre spital. La câteva străzi a fost găsit, descărcat, pistolul agentului. Suspecţii au fost audiaţi din nou duminică, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Principalul suspect se numeşte Gheorghe Breazu are 19 şi este recidivist.

Suspectul va fi dus la Budapesta pentru confirmarea mandatului de arestare. Există o cale juridică de a contesta acest mandat. Autorităţile speră că săptămâna viitoare principalul suspect va ajunge în România.

"Nu au intervenit (n.r, ceilalţi patru suspecţi reţinuţi de poliţişti, eliberaţi de procurori), dar au văzut cum (n.r, poliţistul de frontieră) s-a bătut cu Breazu. Din declaraţiile de până acum, a tras două focuri (n.r, poliţistul de frontieră, Tiberiu Sârbu). Mai sunt, după cum ştiţi, sunt trase şase cartuşe din încărcător, restul au fost trase de atacator", a declarat, Ion Braşoveanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

"Ceilalţi patru suspecţi iniţiali din probatoriul rezultă că au avut nici o participare la uciderea poliţistului. În acest moment se pot lua împotriva lor alte măsuri pentru alte infracţiuni, respectiv furt", a declarat Ion Braşoveanu prim procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

"Identificarea şi prinderea celor patru suspecţi s-a făcut într-un timp record. Zona Sânnicolau Mare a fost blocată efectiv", a spus Săndel Palade, inspector şef al Poliţiei Judeţene Timiş.

"Poliţia maghiară a fost în contact permanent cu noi,astfel încât am reuşit să punem mâna pe cel de-al cincilea individ, care a trecut frontiera fiind reţinut de colegii noştri maghiari", a declarat Săndel Palade, inspector şef al Poliţiei Judeţene Timiş.