MENIU

Patru cazuri de efecte secundare în urma vaccinării împotriva gripei H1N1 în China

Foto: descopera.ro

Patru chinezi dintre cei 39.000 vaccinaţi împotriva gripei H1N1 în urmă cu o săptămână au suferit, până în prezent, efecte secundare slabe, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

"În cazul Chinei, am primit informaţii - nu avem încă o confirmare oficială - potrivit căreia din 39.000 de persoane vaccinate, patru au suferit efecte secundare", a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Gregory Hartl.

"Aceste efecte secundare sunt benigne, dacă nu mă înşel, e vorba de crampe musculare şi dureri de cap. Unele efecte secundare sunt, potrivit reprezentanţilor OMS, previzibile, mai ales când e vorba de unele slabe precum acestea", a adăugat Hartl, înainte ca Europa şi SUA să înceapă campanii masive de vaccinare împotriva gripei porcine.

Vaccinurile împotriva virusului pandemic care au primit până acum aprobarea autorităţilor sanitare fac parte din aceeaşi categorie cu acelea folosite anual împotriva gripei sezoniere, care sunt printre cele mai sigure, a explicat purtătorul de cuvânt al OMS.

"Vaccinul este arma cea mai importantă pe care o avem pentru a lupta împotriva pandemiei", a adăugat acesta insistând asupra importanţei vaccinării personalului din sănătate, care ar trebui imunizat cu prioritate.

China este prima ţară care s-a angajat, în urmă cu o săptămână, într-o campanie de vaccinare în masă împotriva gripei H1N1. Ţara cea mai populată de pe planetă a fost pregătită pentru producerea vaccinului împotriva gripei pandemice, cu cel puţin cinci laboratoare farmaceutice abilitate de autorităţile de la Beijing.

Mai multe articole despre:
China vaccin OMS efecte secundare gripă porcină H1N1