MENIU

Pasiunile neobişnuite ale politicienilor atrag electoratul. Află aici ce fac aleşii din pasiune, dar şi pentru un vot

Foto: Realitatea TV

Politicienii români sunt niste magicieni! Ştiu să vrăjească electoratul mai ceva ca David Cooperfield. Bat ţara în lung şi în lat, fac şi tumbe de dragul voturilor. Şi ca treaba să fie treabă...nu dă rău ca politicienii să se pretinda si mari sportivi. Viguroşi altfel dau rău în afişele electorale.

Schiază, se dă cu kite-ul, dansează samba şi, mai nou, se paraşutează. Acestea sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplineşti pentru a fi un primar de succes. Edilul Constanţei, Radu Mazăre nu a stat pe gânduri când a fost vorba de a simţi adrenalina cum i se scurge prin vene. Pasionat de sporturile extreme şi extrem de costisitoare, Radu a „înfruntat” gravitaţia cu o săritură din avion.

Cel mai tânăr senator al României, Olguţa Vasilescu are un renume de "combatant". Cei care o cunosc ştiu prea bine că este karatistă şi că şi-a "îngenuncheat" mulţi adversari. Olguţa Vasilescu, s-a apucat de karate tradiţional în 1989, fiind profesionistă în stilul japonez Shotokan-Fudokan. Olguţa a obţinut în anul 2001 centura neagră 2 dan.

La Camera Deputaţilor, miliardarul Silviu Prigoană, mai nou domnul deputat Silviu Prigoană, are pasiunea avioanelor. Celebrul personaj pentru care numărul divorţurilor proprii ar fi demn de consemnat în cartea recordurilor spune că nu este un moft, ci o necesitate pentru a scăpa de traficul aglomerat. Pasiunea lui Prigoană pentru avioane datează încă din timpul adolescenţei.

Dacă n-ar fi fost politician, Victor Ponta ar fi fost pilot, deocamdată participă la raliuri împreună cu Titi Aur, sau s-ar fi făcut baschetbalist. Din păcate, cariera de politician îi ocupă tot timpul. O dată pe lună îşi face însă timp pentru raliu, iar dacă vine vorba de o partidă de fotbal, volei, rugby sau tenis, nu refuză niciodată.

Dar să nu îl uităm pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Pasiunea acestuia pentru motociclete a făcut ca în garajul acestuia să existe deja câteva modele Harley-Davidson. În 2006, Tariceanu a fost implicat într-un accident în timp ce-şi conducea propria motocicletă, în urma căruia a fost operat la unul dintre genunchi. Pe lângă motociclete, Tăriceanu este pasionat şi de maşinile de viteză.