MENIU

Pasajul Pipera-Tunari a fost inaugurat sâmbătă cu o întârziere de un an

Pasajul Pipera-Tunari a costat 11,4 milioane euro

Cu mai bine de un an întârziere şi peste patru milioane de euro în plus faţă de contractul iniţial, pasajul Pipera-Tunari a fost inaugurat în prezenţa primarului Capitalei, Sorin Oprescu, a primarului sectorului 2, Neculai Onţanu, a edilului oraşului Voluntari, Costel Florentin Pandele, a secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării, Răzvan Murgeanu şi a preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Cristache Rădulescu.

Lucrările la Pasajul Pipera-Tunari au început în luna august 2007 şi au costat 11,4 milioane euro. Construirea pasajului a fost amânată de mai multe ori, deoarece reţelele de apă, canal şi cabluri care traversau zona au fost mutate.

Pasajul are o lungime de peste 230 de metri, mai bine de 18 metri lăţime, două trotuare de 1,5 metri şi parapeţi pietonali, este iluminat şi dotat cu sisteme de semnalizare şi parcaj. Pasajul va face legătura între viitoarea autostradă Bucureşti-Ploieşti şi oraş.

Mai mult, şoseaua Pipera urmează să se lărgească de la patru la şase benzi de circulaţie pe întregul tronson, din cartierul Floreasca până la calea ferată Bucureşti - Constanţa.

Mai multe articole despre:
autostradă şofer pasaj contract constructor