MENIU

Partidele politice îşi caută candidaţi pentru alegerile prezidenţiale. Află aici cine şi-a anunţat intenţia să candideze

Foto: www.ici.ro

Multe luni ne mai despart de alegerile prezidenţiale, dar candidaţii încep deja să se arate. Partidele politice caută cea mai bună variantă, marele anunţ urmând să fie făcut cât de curând.

Primul pe listă: Traian Băsescu, chiar dacă nu o spune întotdeauna deschis, actualul şef al statului ar mai sta încă 5 ani la Cotroceni.

De înfruntat se găsesc destui care ar vrea să îl înfrunte. Adrian Năstase, care i s-a opus şi în 2004, a declarat că este gata să intre în cursă în cazul în care partidul îi va propune acest lucru.

La PSD lucrurile nu sunt, însă, clare. Mai ales că şi liderul Mircea Geoană visează să culeagă ghiocei din grădinile Cotrocenilor. Şi, în plus, ultimul cuvânt îl va avea Congresul PSD.

Tot de un Congres au nevoie şi liberalii pentru a decide pe mâna cui vor merge: Călin Popescu Tăriceanu sau Crin Antonescu - doi novici în ale alegerilor prezidenţiale. Pentru a uşura munca membrilor de partid, cei doi au hotărât să facă o repetiţie: alegeri pentru şefia PNL, la care aspiră ...şi Călin... şi Crin. Şi dacă niciunul nu va convinge că e suficient de bun pentru a conduce România, atunci liberalii au găsit şi "rezerva": un candidat independent. Despre care se spune că ar putea fi primarul Sibiului, Klaus Johaniss.

Despre un alt independent, Sorin Oprescu, s-a spus că ar fi singurul care îl poate învinge pe Traian Băsescu. Cu toate acestea, Oprescu i-a dezamagit pe susţinători precizând că rămâne la Primărie.