MENIU

Partidele au depus mai mult de jumătate din sesizările legate de nereguli în Bistriţa- Năsăud

Alegeri

IJP Bistriţa-Năsăud a informat că cinci din sesizări se refereau la transaportul ilegal de persoane la vot în localităţile, Lunca Ilvei, Ilva Mare, Budeşti şi Galaţii Bistriţei, şi continuarea campaniei electorale, sesizare venită din localitatea Şintereag.

Mai mult de jumătate din sesizările legate de nereguli la scrutinul de duminică depuse în Bistriţa-Năsăud au venit din partea partidelor politice, respectiv nouă din 17.

Prin intermediul Sistemului Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 s-au  înregistrat sesizări privind continuarea campaniei electorale la Budeşti, Sânmihaiu de Câmpie şi Feldru, transportul unor persoane în vederea votării în localităţile Rebrişoara şi Teaca, comercializarea de băuturi alcoolice în imediata apropiere a secţiei de votare la Bozieş şi mită electorală la Lunca Ilvei şi Teaca.

Au mai existat şi sesizări referitoare la interzicerea accesului unor însoţitori pentru exercitarea dreptului de vot la Suplai şi a urnei nesigilate de la Chiuza. Acestea însă au fost redirecţionate către Biroul Electoral Judeţean pentru soluţionare.BEJ însă a mai fost sesizat şi în legătură cu faptul că, la secţia 49 din Bistriţa, mai mulţi liberali au intrat în incintă cu fulare galbene la gât sub pretextul că ar aduce mâncare reprezentanţilor săi în secţia respectivă.