MENIU

Parlamentarii PSD vor da un \"vot disciplinat\" împotriva noului Guvern Boc, cu bilele la vedere

PSD va vota împotriva Guvernului Boc
Parlamentarii PSD vor da un "vot disciplinat" împotriva noului Guvern Boc, cu bilele la vedere

Şedinţa Parlamentului pentru învestirea Guvernului Boc IV a început fără parlamentarii social-democraţi. Ei au fost convocaţi într-o sedinţă extraordinară a grupurilor reunite pentru a discuta despre votul de încredere acordat Guvernului Boc.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, la finalul şedinţei grupurilor parlamentare, că social-democraţii vor da un \"vot disciplinat\" împotriva noului Guvern Boc.
\"Vot împotrivă. Vom vota disciplinat ca un partid de opoziţie. Până la urmă, majoritatea trebuie demonstrată de cei care propun Guvernul, nu de către opoziţie\", a declarat Geoană.

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a precizat că în cadrul întâlnirii \"au fost păreri pro şi contra\" unui vot favorabil Cabinetului Boc. Întrebat dacă este de părere că voturile PSD vor fi suficiente pentru respingerea noului Guvern Boc, Hrebenciuc a afirmat că acest lucru este puţin probabil \"pentru că şi-au asigurat prin trădările din partide numărul de voturi\".

La propunerea liderului deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, s-a decis ca senatorii şi deputaţii PSD să voteze împotriva Cabinetului Boc, cu bilele la vedere.

În cadrul discuţiilor s-a iscat o dispută legată de votul în cadrul comisiilor parlamentare pentru avizarea miniştrilor noului Guvern Boc, deoarece mai mulţi parlamentari PSD au votat favorabil. Agenţia de presă NewsIn scria chiar că s-ar fi discutat inclusiv despre sancţionarea acestora.

Mai multe articole despre:
null