MENIU

Parlamentarii amână de mai bine de o lună legea care elimină pensiile speciale

Foto: pitesteanul.ro

S-au bătut cu pumnul în piept că vor adopta cât mai repede o lege care să elimine pensiile speciale ale parlamentarilor. Iar acum fac tot posibilul să amâne cât mai mult promisiunea facută electoratului. Iniţiativa PD-L depusă pe 2 martie nu a fost nici acum dezbătută. Şi, culmea, preşedintele Comisiei de specialitate este democrat-liberal.

Comisia comună pentru statutul parlamentarilor este la început de drum. Un drum cât se poate de anevoios. De la începutul anului şi până acum, senatorii şi deputaţii care o compun au lucrat la regulament. Prima mare provocare a comisiei este tocmai legea care ar urma să elimine pensiile consistente ale aleşilor. Iniţiativa zace, însă, într-un dosar, de o lună şi jumătate. Scoasă abia miercuri de la naftalină, propunerea mai are în continuare de aşteptat.

"Am decis să cerem aviz de la comisiile juridice din Senat şi Camera Deputaţilor", a spus senatorul PD-L Gheorghe Bârlea.

Ciudat este că abia acum parlamentarii din comisie au realizat că nu au fost respectate procedurile.

"Nu am primit nimic de la Birourile Permanente", a spus pesedistul Eugen Nicolicea.

Potrivit procedurii, conducerile celor două camere stabilesc ce comisii trebuie să dezbată o anumită lege. Acest lucru nu s-a întâmplat. A trebuit sa treacă mai bine de o lună pentru ca aleşii să sesizeze că ceva este în neregulă. Aşa că vor aştepta prima şedinţă de birouri reunite ca să fie îndeplinite procedurile de bază. După această şedinţă, vor urma săptămâni întregi de dezbateri, şi asta dacă va fi cvorum.

Cu puţin noroc, parlamentarii speră să adopte legea până la finalul sesiunii, adică până în vară. În ritmul acesta însă e nevoie de o legislatură întreagă ca să treacă o lege. 

Mai multe articole despre:
PSD parlamentari lege PD-L pensii speciale