MENIU

Parlamentarii Alianţei PSD-PC nu vor vota moţiunea de cenzură a liberalilor, a anunţat Geoană

Foto: NewsIn
Geoană: Planul lui Traian Băsescu este acela de a elimina PSD de la guvernare şi de a scăpa de Emil Boc de la şefia Guvernului

Parlamentarii Alianţei PSD-PC nu vor vota moţiunea de cenzură a PNL, a anunţat preşedintele social-democrat, Mircea Geoană, care a completat că planul lui Traian Băsescu este acela de a scoate PSD de la guvernare şi de a scăpa de Emil Boc de la şefia Executivului.

"Ar fi nefiresc (n.red. - ca parlamentari din PSD) să voteze moţiunea de cenzură a PNL. Suntem într-o coaliţie care nu este cea mai mare fericire pentru noi, într-o guvernare care nu este cea mai mare fericire pentru români. Dar până la a semna o moţiune a opoziţiei este o distanţă foarte mare. Parlamentarii PSD, ai Alianţei PSD-PC vor face ceea ce face în mod firesc un partid aflat la guvernare şi nu va intra într-un joc de-a moţiunea de cenzură", a declarat Mircea Geoană referindu-se la zvonurile vehiculate în presă cum că PSD ar putea susţine moţiunea de cenzură pe care liberalii intenţionează s-o depună astăzi în Parlament..

Geoană a afirmat însă că "riscul vine din altă parte", arătând cu degetul către colegii de guvernare. Liderul social-democrat nu exclude ca PD-L, urmând planul lui Traian Băsescu, să voteze moţiunea liberalilor.  

"Singura raţiune ca această moţiune de cenzură să fie votată de către parlamentari de la PD-L este continuarea planului lui Traian Băsescu de a de la scăpa de PSD de la guvernare şi de Emil Boc de la conducerea guvernului. Dacă planul acesta continuă, dincolo de discursul pacifist din Parlament, nu cred că cineva se îndoişte de planul lui Traian Băsescu este acela de a elimina PSD de la guvernare şi de a scăpa de Emil Boc", a declarat Geoană.

"Acum este momentul şi probabil se va încerca acest lucru", a avertizat liderul PSD.