MENIU

Părinţii elevilor Liceului de Muzică din Cluj-Napoca au protestat faţă de mutarea sediului şcolii

Foto: kingdomcauses.org

Părinţii celor 700 de elevi ai Liceului de Muzică "Sigismund Toduţă" din Cluj-Napoca au protestat miercuri faţă de decizia de a muta sediul şcolii din centrul municipiului într-un cartier de la periferie.

Noua locaţie este Şcoala David Prodan, din cartierul clujean Iris, unul dintre cele mai greu accesibile din Cluj-Napoca, iar mutarea liceului de muzică a survenit în urma retrocedării clădirii Bisericii Franciscane.

Anca Urian, mama a unui copil care studiază pian în clasa a patra a declarat, miercuri, că părinţii nu au fost informaţi de către conducerea şcolii cu privire la situaţia sediului şi că unii dintre ei îşi vor retrage copiii de la cursuri.

"Eu locuiesc în cartierul Mănăştur. Iris e la celălalt capăt al Clujului şi este şi o zonă cu infracţionalitate ridicată. Din câte am aflat, conducerae şcolii a primit în urmă cu cinci ani actele că trebuie să părăsim imobilul şi nu s-a găsit în tot acest timp o soluţie viabilă", a afirmat Urian.

Părinţii au mai multe nemulţumiri, printre care faptul că Şcoala David Prodan nu este pregătită din punct de vedere al spaţiului şi condiţiilor necesare bunei desfăşurări a activităţilor unui liceu vocaţional, neexistând săli de studiu izolate fonic. Alte nemulţumiri se referă la faptul că mijloacele de transport în comun nu circulă cu o frecvenţă mulţumitoare, motiv pentru care puţinul timp liber pe care îi au elevii va fi petrecut în autobuz.

"Considerăm că instituţiile abilitate au tratat superficial această problemă, necunoscând specificul şi nevoile Liceului de Muzică. Pentru a susţine această idee şi a ne putea organiza avem nevoie de un comitet de părinţi (dedicat acestui liceu), pe care va trebui să îl alegem împreună", se arată într-un fluturaş împărţit de părinţi la protestul de miercuri.