MENIU

Părinţii din Focşani îşi înscriu copiii la grădiniţă de la vârsta de un an, pentru a se asigura că prind un loc în următorii ani

Foto: RTV
Ca să fie siguri că vor prinde un loc la grădiniţă, tot mai mulţi părinţi din Focşani îşi înscriu copiii care nu au împlinit nici doi ani

Ca să fie siguri că vor prinde un loc la grădiniţă, tot mai mulţi părinţi din Focşani îşi înscriu copiii care nu au împlinit nici doi ani. Directorii unităţilor preşcolare spun că sunt deja asaltaţi cu cereri din partea părinţilor.

La grădiniţele din Focşani listele de aşteptare pentru cei mici sunt deja foarte lungi.

"În fiecare zi 3, 4 părinţi ne calcă pragul. Sunt părinţi care vin cu copii de 1 an care doresc să-şi asigure un loc în grădiniţă", a declarat Laura Mărginean, director Grădiniţa 18.

Inspectorii şcolari spun că anul trecut, 300 de copii au rămas în afara sistemului.

"Trebuie sa respectăm criteriile de înscriere a copiilor în grădiniţă. Intervine criza, nu mai sunt locuri şi bineînţeles copilul nu mai poate fi înscris acolo", a spus Cristina Mazilu, inspector Inspectoratul şcolar Vrancea.

Deşi nu au trecut nici trei săptămâni de când a început anul, iar până când copiii trebuie să meargă la grădiniţe mai sunt nouă luni, 500 de părinţi din Focşani s-au interesat deja de locuri. Unii dintre ei au ţinut morţiş chiar să completeze cereri pentru copilul lor, cu toate că perioada legală de înscrieri este între 1 august şi 1 septembrie.

Mai multe articole despre:
copii grădiniţă părinţi cereri locuri