MENIU

Parcările din Capitală, motiv de război între societatea Dalli şi Primăria Bucureşti

Foto: RTV

Scandal pentru parcările din Capitală. În timp ce Sorin Oprescu promite cu surle şi tobe că peste 3.000 de locuri de parcare vor intra de luni în administrarea primăriei, reprezentanţii Dalli, firmă care le-a concesionat, spun că e doar un vis al edilului.

La 11 iulie 2009, s-a încheiat perioada de 30 de zile în care toate parcările exploatate de societatea Dalli Exim SA urmau să treacă în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti.

Începând de luni, notificarea emisă de Municipalitate va urma procedura legală. "Noi am înştiinţat societatea Dalli Exim SA că este necesar să predea Primăriei cele peste 3.000 de locuri de parcare exploatate până acum, deoarece contractul din 1995 este nul de drept.. Am respectat legea şi am trimis notificãrile. Începând de săptămâna viitoare, Primăria va prelua  gradual aceste parcări, pentru că dorim să facem ceea ce am promis: să recuperăm domeniul public, în folosul bucureştenilor", a spus primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Dalli consideră o eventuală preluare a parcărilor de către Primărie neconformă contractului în vigoare

Conducerea Dalli Exim SA consideră că orice acţiune a Primăriei Bucureşti de preluare a parcărilor cu plată nu respectă contractul existent între cele două instituţii, potrivit unui comunicat emis de societatea Dalli.

Potrivit contractului nr. 20/1995, prelungit prin actele sale adiţionale, întreruperea exploatării unor spaţii de parcare cu plată poate fi făcută prin decizia Primăriei numai în următoarele situaţii: desfăşurarea de ceremonii sau manifestaţii publice autorizate în perimetrul parcărilor; lucrări de interes public care ar putea afecta suprafaţa parcărilor; necesitatea rezervării spaţiilor de parcare aferente unor instituţii de interes public sau apariţia unor cerinţe de reamenajare a parcărilor pentru necesităţi urbanistice.

Reprezentanţii Dalli susţin că până în prezent nu a fost emis nici un act administrativ sau decizie scrisă a Primăriei Bucureşti sau Consiliului General al Municipiului Bucureşti care să stabilească schimbarea regimului de "spaţiu de parcare cu plată" pentru vreun loc aflat în administrarea Dalli, care să justifice eventualele acţiuni de preluare a acestora de catre Primărie. 

În plus, declaraţiile potrivit cărora acest contract ar fi reziliat nu sunt fundamentate de nicio decizie judecătorească. În acest moment nu poate fi vorba de o decizie unilaterală a Primăriei de a rezilia acest contract, pentru că Dalli şi-a îndeplinit obligaţiile conform contractului, se mai arată în comunicat. 

Mai multe articole despre:
Sorin Oprescu parcări bucureşteni Dalli