MENIU

Paracetamolul ajută pacienţii care au suferit un atac vascular cerebral, potrivit unui studiu

Foto: sxc.hu

Administrarea unei doze mari de paracetamol poate ajuta pacienţii care au suferit un atac vascular cerebral, crescându-le şansele de recuperare fără a suferi efecte secundare serioase, potrivit cercetătorilor de la Centrul Medical Universitar Erasmus MC din Rotterdam.

Concluziile cercetătorilor sugerează că paracetamolul ar trebui să fie recunoscut ca o terapie ieftină şi răspândită pentru atacurile vasculare cerebrale. O temperatură a corpului mai mare de 37 grade imediat după un atac vascular cerebral este un semn de înrăutăţire a stării pacientului. Aproximativ o treime dintre pacienţii care suferă un atac vascular cerebral au o temperatură mai mare de 37,5 grade.

Administrarea unei doze zilnice de 6 grame de paracetamol poate reduce temperatura corpului cu 0,3 grade.

Medicii au făcut un studiu pe 1.400 de pacienţi, comparând starea de sănătate a celor care au primit paracetamol cu cea a unor pacienţi care au primit placebo. Potrivit rezultatelor studiului, 40% dintre pacienţii cu o temperatură a corpului între 37 şi 39 de grade cărora le-a fost administrat paracetamol au înregistrat o îmbunătăţire peste aşteptări a stării lor de sănătate.

Potrivit cercetătorilor, rezultatele lor trebuie confirmate printr-un studiu mai mare, dar paracetamolul poate reprezenta un tratament simplu şi ieftin pentru atacurile vasculare cerebrale.
Mai multe articole despre:
paracetamol