MENIU

Papa condamnă intoleranţa şi discriminarea faţă de imigranţi

Foto: voxvocis.us

Papa a condamnat "orice formă de intoleranţă şi de discriminare" şi a subliniat necesitatea "respectării legii" şi "regulilor de convieţuire" într-un discurs consacrat imigraţiei susţinut la primăria Romei, relatează Corriere della Sera.

"Acest oraş, la fel ca restul Italiei şi întregii omeniri, se confruntă cu provocări culturale, sociale şi economice, din cauza transformărilor profunde şi numeroaselor schimbări petrecute în ultimele decenii", a spus Papa.

"Roma a început să fie populată de oameni care provin din alte popoare şi aparţin unor culturi şi tradiţii religioase diferite şi, în consecinţă, acum este o metropolă multietnică şi multireligioasă, în care integrarea este uneori dificilă", a adăugat el. 

"Sunt convins că (...) Roma va şti să găsească forţa necesară pentru a le cere tuturor să respecte regulile de convieţuire şi să respingă orice formă de intoleranţă şi de discriminare", a afirmat suveranul Pontif.  "Roma va continua să fie un far al vieţii şi libertăţii", a subliniat el.