MENIU

Papa Benedict al XVI-lea a făcut un apel la pace în Orientul Apropiat şi în Africa - VEZI VIDEO

Foto: wikipedia.org
Papa a rostit celebra binecuvântare Urbi et Orbi.

Papa Benedict al XVI-lea a lansat un apel pentru pace în Orientul Apropiat şi în Africa, în mesajul pe care l-a transmis lumii întregi cu ocazia Paştelui, cea mai importantă sărbătoare a creştinismului catolic.

Conducătorul Bisericii Catolice a făcut apel, în discursul său, la eforturi reînnoite, perseverente şi sincere pentru reglementarea conflictului israeliano-palestinian, la câteva săptămâni înainte de călătoria sa în această regiune. Papa urmează să facă o călătorie în Iordania şi Israel între 8 şi 15 mai.

"Reconcilierea este dificilă, dar indispensabilă şi reprezintă condiţia pentru un viitor sigur şi de coabitare paşnică. Aceasta nu va putea deveni realitate decât prin eforturi reînnoite, perseverente şi sincere pentru a reglementa conflictul israeliano-palestinian", a spus Papa Benedict al XVI-lea în Piaţa Sfântul Petru.

În mesajul Papei, preluat de televiziunile din lumea întreagă şi urmărit în Piaţa Sf. Petru de mii de credincioşi, Papa a evocat Africa, îndemnând continentul african să folosească "armele" justiţiei, adevărului, milei, iertării şi iubirii. "Africa suferă de conflicte interminabile şi crude, dar şi de foame, sărăcie şi boală", a subliniat Papa.

Papa Benedict al XVI-lea a oficiat duminică cea de-a patra liturghie de Paşte din pontificatul său. La sfârşitul slujbei, Suveranul Pontif a rostit celebra binecuvântare către cetate şi lume, Urbi et Orbi.

Zeci de mii de credincioşi s-au adunat în Piaţa Sfântul Petru pentru această celebrare. Sfanta Liturghie de Paşti are o solemnitate deosebită. Credincioşii au ascultat, din nou, Imnul Mărire, care a fost intonat azi noapte, înainte de vestirea Învierii Domnului.

Mai multe articole despre:
papa Benedict credincioşi slujbă Înviere